zaterdag 6 april 2013

Avondeten op Schiphol

Mijn vlucht naar Nairobi zou om 21 uur vertrekken. Op het Coeliakie Forum had ik gelezen dat een van de pastabars glutenvrije pasta had, dus mijn plan was om warm te eten op Schiphol. Allereerst ging ik bij lounge 2 naar boven en kwam ik hier uit:
Bij Sbarro vertelden ze me dat ze in het verleden wel gv-pasta hadden gehad, maar tegenwoordig niet meer. Bij de wok was alleen de satesaus glutenvrij. Op naar een andere pastabar! Bij lounge 1 omhoog vond ik:
Ook hier helaas geen pasta voor mij. Bij Grand Café Amsterdam konden ze me alleen aan salade of een omelet (zonder brood) helpen. Niet mijn idee van een warme maaltijd. Daarom ging ik toch maar naar Holland Boulevard, waar ik eerder al geïnformeerd had naar wat ik zou kunnen eten.
Hier kon ik voor 15 euro een biologische steak krijgen. Wel met het risico op kruisbesmetting, want er werd met brood gewerkt. De friet ging helaas in het zelfde frituurvet als de kroketten, dus alleen steak met salade voor mij. In de saladebar lagen gekruide aardappelpartjes. Ik heb de bus met kruiden bekeken en ik mocht ze eten. De partjes gingen in de magnetron (helaas wel te kort) en zo had ik toch nog een aardige maaltijd! Lekker sapje erbij en ik kon met een gevulde maag het vliegtuig in gaan.

Later aangevuld:
Ik ben niet gevoelig, maar kreeg toch last van mijn buik. Ik zou Holland Boulevard dus niet aanraden aan iemand met coeliakie. Als je echt veilig warm wilt eten op Schiphol, zit er denk ik niet veel anders op dan een frietje halen bij de McDonalds.

3 opmerkingen:

  1. He Esther,
    Met bewondering en interesse lees ik jouw site.
    Wat een interessant leven heb jij, ondanks (of juist dankzij) al jouw beperkingen/uitdagingen!
    Vind je het goed als ik een blogje + link plaats op mijn website http://ikbenglutenvrij.nl ?
    Groet, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Mirjam,
    Dank je wel! Natuurlijk mag je een blog en link plaatsen op je website. Als je me daar tenminste wel Marjolein noemt en niet Esther ;).
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe kom ik nou op Esther?
    Nee hoor, in mijn blog sta je gewoon als Marjolein!
    Sinds een uurtje staat deze post online: http://ikbenglutenvrij.nl/?p=6272

    BeantwoordenVerwijderen