dinsdag 25 februari 2014

Van Melbourne naar Amsterdam met een overstap in Kuala Lumpur

Voor vertrek checkte ik de KLM app. Daarop kun je namelijk zien of je dieetwensen doorgekomen zijn. Toen ik enkele maanden geleden belde met KLM om melding te maken van mijn rolstoel (de maaltijden kun je bij het kopen van je ticket al aanvragen), bleek dat van drie van de vier vluchten de glutenvrije maaltijd bevestigd was. De vierde was nog niet bevestigd, maar dat zou komen doordat het een andere maatschappij was en die het (misschien?) niet terugkoppelden. Omdat ik het niet 100% vertrouwde, bekeek ik dus de dag voor vertrek bij mijn account of de maaltijd er ondertussen in stond. Dat bleek niet het geval te zijn. Bij het inchecken vroeg ik het na en er bleek niks van mijn aanvraag in het systeem te staan. Erg slordig dus van KLM of Malaysia Airlines. Gelukkig stond ik drie uur voor vertrek al bij de incheckbalie, wat de mogelijkheid gaf om nog iets te regelen. Er werd direct gebeld met de catering en ze zouden proberen nog een maaltijd te regelen. Vlak voor het instappen kreeg ik te horen dat het gelukt was. Gelukkig maar! Voor de zekerheid had ik al wel rondgeneusd op het vliegveld of ik daar iets te eten kon kopen voor in de lucht en ik had extra eten meegenomen in mijn handbagage. Dat bleek dus niet nodig te zijn.

Tijdens de acht uur durende vlucht van Melbourne naar Kuala Lumpur kregen we twee keer iets te eten geserveerd. Allereerst de warme maaltijd:


De salade was vanwege het ontbreken van dressing helaas nogal saai. Midden bovenin lag een cakeje. Ik snoep niet, maar had het toch maar in mijn tas gestopt. Wie weet voor een later moment... (En dat moment kwam toen ik thuis was. Heb er van geproefd en het smaakte echt ontzettend lekker!!!!!) Als snack lag er een zakje gedroogde abrikozen bij. Het broodje rechtsonder was echt niet lekker. Het warme gedeelte smaakte goed: vis met tomaten/groeten en aardappeltjes. De aardappeltjes waren flauw, maar ik kon ze zelf niet kruiden vanwege het ontbreken van zakjes zout en peper (dat hadden de anderen ook niet).

Tegen het einde van de vlucht kregen we iets kleins te eten. De anderen kregen de keuze "chicken pie or mushroom pie?", ik kreeg een belegde dubbele boterham:


Zoals je ziet, viel een van de boterhammen al in de verpakking uit elkaar. Ik was bang dat de boel gortdroog zou zijn, maar dat was het gek genoeg niet. Ik heb de bovenste boterham laten liggen en de rest wel opgegeten. Er zat lekker veel beleg op en het smaakte goed (al had ik ook hier wat peper wel lekker gevonden).

In Kuala Lumpur moesten we ruim drie uur wachten. Het is niet normaal hoeveel eetgelegenheden op het vliegveld bij elkaar zaten! Ik had zin in fruit en bestelde daarom bij de Ierse eettent een frisse salade: sla met allerlei soorten vers fruit. Lekker!

De tweede vlucht werd door KLM uitgevoerd en duurde twaalf uur. Allereerst kregen we de warme maaltijd:


Linksboven een heerlijke koolsalade, rechtsboven kokospudding (niet gegeten). Het verse fruit spreekt voor zich en in het bakje warm eten zaten aardappelen, groenten en vis. Het smaakte goed. Het valt me wel op dat je vaak vis geserveerd krijgt in het vliegtuig als je glutenvrij moet eten. En dat terwijl vlees ook van nature glutenvrij is...

Zoals gebruikelijk is bij KLM, werd er bij de snacks niet gedacht aan de mensen met een dieet. Er gingen dus vele uren voorbij waarin ik niks te eten aangeboden kreeg.

Aan het einde van de vlucht was het tijd voor het ontbijt:


Maar liefst drie bakjes fruit! Het bakje linksboven kreeg iedereen. De andere twee waren een vervanging voor hun bakje yoghurt en hun broodje. Onderin zie je het warme gedeelte: tomaat, aardappelen, spinazie en een grote omelet. Dat smaakte erg lekker!

Groetjes Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten